De hopvariëteiten
Chinook
Type: Dubbeldoel Aroma/ Bitter
Afkomst: Amerika
Alfazuur: 11,50 - 13 %
Kenmerken: Pittig, dennen en aroma van citrusvruchten
Saaz
Type: Aromahop
Afkomst: Tjechië
Alfazuur: 3 - 4%
Kenmerken: Mild aroma en kruidige bitterheid, heel zacht.
Fuggle
Type: Aromahop
Afkomst: Verenigd Koninkrijk
Alfazuur: 3,8 - 5,5%
Kenmerken: Mild en kruidig, ietwat aards karakter, zeer geschikt voor ales en stouts.
Hallertau Mittelfrüh
Type: Aromahop
Afkomst: Duitsland
Alfazuur: 3 – 6%
Kenmerken: Delicaat, fijn aroma. Kruidige toetsen.
Savinjski Golding
Type: Aromahop
Afkomst: Slovenië
Alfazuur: 3 – 6%
Kenmerken: Licht kruidig aroma, pijnboom en hoppig karakter.
Kent Golding
Type: Aromahop
Afkomst: Verenigd Koninkrijk
Alfazuur: 4,5 – 5,5%
Kenmerken: Zeer fijn aroma met toetsen van marjolein.
Challenger
Type: Dubbeldoelhop: bitter / aroma
Afkomst: Verenigd Koninkrijk
Alfazuur: 5,5 – 8%
Kenmerken: Mooi volle hoppigheid, met frisse fruitigheid.
Brewers Gold
Type: Dubbeldoelhop: bitter / aroma
Afkomst: Verenigd Koninkrijk
Alfazuur: 4,5 – 7,5%
Kenmerken: Aroma’s van zwarte bessen en limoen. Fruitig en kruidig karakter.
Cascade
Type: Aromahop
Afkomst: Amerika
Alfazuur: 4,5 – 7%
Kenmerken: Sterk citrusaroma - pompelmoes.
Northern Brewer
Type: Bitterhop
Afkomst: Verenigd Koninkrijk
Alfazuur: 6 – 11%
Kenmerken: Kruidig, houtachtig, munt.
Magnum
Type: Bitterhop
Afkomst: Duitsland
Alfazuur: 10 – 13%
Kenmerken: Hoge bitterheid, kruidigheid, aroma van munt.
Eigen variëteit: 7784
Type: Aromahop
Afkomst: Waasten (postcode: 7784)
Alfazuur: 4,5 – 6,5%
Kenmerken: Fruitig aroma, physalis en mango maar toch pittig.
We troffen deze hop in 1994 aan als wilde hop in onze hoptuin. Hij verschilde van de anderen in groei en geur. Omdat de plant een speciaal, onbekend geurtje had, volgden we deze jaar na jaar op. Na onderzoek in een Duits labo bleek het om een onbekende, nieuwe hopsoort te gaan. We vernoemden hem naar 7784 - de postcode van Waasten, waar onze hopboerderij gevestigd is. We begonnen de hop te verbouwen en lieten enkele brouwers ermee experimenteren. De reacties waren alvast enthousiast, waardoor we deze hop opgenomen hebben in ons vast gamma en deze verder willen uitbouwen als onze eigen, unieke hopvariëteit.
We troffen deze hop in 1994 aan als wilde hop in onze hoptuin. Hij verschilde van de anderen in groei en geur. Omdat de plant een speciaal, onbekend geurtje had, volgden we deze jaar na jaar op. Na onderzoek in een Duits labo bleek het om een onbekende, nieuwe hopsoort te gaan. We vernoemden hem naar 7784 - de postcode van Waasten, waar onze hopboerderij gevestigd is. We begonnen de hop te verbouwen en lieten enkele brouwers ermee experimenteren. De reacties waren alvast enthousiast, waardoor we deze hop opgenomen hebben in ons vast gamma en deze verder willen uitbouwen als onze eigen, unieke hopvariëteit.