Recept: Hoppescheuten van Komen-Waasten, vers gepelde garnaal en jus van blond bier

Benodigdheden voor 4 personen:

  • 120 gr hoppescheuten
  • 4 hoeve eitjes
  • 400 gr verse ongepelde garnaal of 120 gr gepelde garnaal
  • Jus blond bier:
    • 500 gr kipbouillon
    • 500 gr blond bier
    • 1 bol nootmuskaat
    • 125 gr boter
    • 65 gr room
  • Mousseline:
    • 80 gr eidooier
    • 20 gr citroensap
    • 55 gr water
    • 70 gr geklaarde boter
  • Extra:
    • Zout
    • Vers bol nootmuskaat
    • 1 citroen
    • Pakje hoeve boter 

Werkwijze:

  • Pel de verse garnalen en verdeel in porties van 30 gr
  • Kuis de hoppescheuten, was ze in ruim water en dep goed droog.
  • Verdeel de hoppescheuten in 4 porties.

  • Jus blond bier
    • Kook de kipbouillon, blond bier en nootmuskaat samen in tot je nog 250 gr jus overhoudt
    • Zeef het geheel door een zeefdoek
    • Voeg boter en room toe
    • Hou warm

  • Mousseline
    • Meng eidooier, citroensap en water in een kookpot.
    • Smelt de geklaarde boter.
    • Klop het eidooier mengsel op een laag vuurtje op tot je een schuimige massa verkrijgt.
    • Voeg straalsgewijs de lauwe boter toe aan de massa en roer deze goed door elkaar.
    • Kruid af naar smaak met een snuifje zout en enkele druppels vers citroensap.
    • Houd warm aan de kant van het vuur

  • Zet 3 kookpotjes op het vuur.
    • één kookpot met een scheutje azijn voor de eieren te pocheren.
    • één kookpot met scheut citroensap voor hoppescheut te blancheren.
    • één kookpot met gesmolten hoeve boter

  • Breng het water voor de eieren lichtjes aan de kook.
  • Pocheer je eieren 6 minuten.

  • Ondertussen kook je de hoppescheuten tot ze beetgaar zijn.
  • Afgieten van het water en leg ze kort in de gesmolten hoeveboter.
  • Kruid de hoppescheuten met een beetje zout en vers geraspte nootmuskaat.

  • Nu staat alles klaar om het bord/kommetje te dresseren.
  • Leg onderaan het kommetje de vers gepelde garnalen.
  • Hierop leg je heel voorzichtig het gepocheerde ei.
  • Daarna volgen de hoppescheuten en een lepel mousseline saus.
  • Om af te werken schuim je de jus van blond goed op met een staafmixer en lepel je het schuim over het geheel.

  • Smakelijk!!!
Forrest Farm © 2024 - Algemene voorwaarden - Privacy policy - Sitemap
Om u beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Als u verder surft op deze website gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies.Ik snap het