Welkom bij Forrest Farm, de eerste hopboerderij in Wallonië.

’t Zit in de familie

Arsène Lagache vestigde eind jaren ‘40 zijn boerderij in Waasten, op de locatie waar het hopbedrijf nu nog altijd staat.
Hij trouwde met Martha Deconinck, zelf afkomstig van een Poperingse hopfamilie. Geïntrigeerd door deze plant, nam Arsène de stiel van zijn schoonfamilie over en zo startte een Vlaming de eerste Waalse hopboerderij.

In 1984 nam zoon Luc de boerderij over. Samen met zijn vrouw Gerda en hun kinderen breidde hij het bedrijf nog meer uit en liet hij het groeien tot de gevestigde waarde die het vandaag is.

De liefde voor de hop is ondertussen ook al doorgedrongen tot in de derde generatie, want in 2017 nam zoon Rob het stuur over. Uiteraard kan hij hierbij nog steeds rekenen op de ondersteuning van zijn ouders.

Rob zorgt voor een frisse wind in het bedrijf, met als eerste grote wapenfeit de automatisering van het gelijkmatig verdelen van de hop in de ast, die ervoor zorgt dat de hop nog beter droogt. Bekijk hier een video van dit proces.

Vooruitgang en modernisering zijn belangrijk, maar steeds in functie van de kwaliteit en met respect voor het product.

“Top hop voor top bieren!”

Goede zorgen en gedegen vakkennis zijn al van bij het begin de stokpaardjes van Luc en zijn familie. Dit zorgt ervoor dat Forrest Farm garant kan blijven staan voor hop van de hoogste kwaliteit. We hebben ondertussen meer dan 10 hopvariëteiten in ons gamma die elk een eigen karakter meegeven aan het bier waarin ze gebruikt worden.

Kom de geur van vers geplukte hop opsnuiven!

Wil je ons in volle actie zien of zelf een handje toesteken tijdens de pluk? Maak dan snel een afspraak en haal je rubberlaarzen maar al uit de kast. Wij ontvangen je met open armen. Brouwers zijn tijdens de pluk altijd welkom om de geuren van de verschillende variëteiten te komen vergelijken. Zo kan je de beste hop kiezen voor jouw volgende brouwsel!

Forrest Farm © 2024 - Algemene voorwaarden - Privacy policy - Sitemap
Om u beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Als u verder surft op deze website gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies.Ik snap het